Logo Work 4 it

Personal training - Dieet - Online coaching

Personal training - Dieet - Online coaching

Hoe gelukkiger zijn?

Stop met zelfmedelijden

“Stop met zagen” had ik ook als titel kunnen schrijven maar dat vond ik wat kort door de bocht en niet realistich. Zagen zit nu eenmaal in onze natuur en soms heb je ook een uitlaatklep nodig. Maar het stukje zelfmedelijden daar mag je wel mee stoppen.

Niemand is ooit beter geworden van tegen zichzelf te zeggen hoe zwaar en slecht hij of zij het wel niet heeft en dit is ook de donkerste vorm van het placebo effecht m.a.w. als je tegen jezelf blijft zeggen hoe slecht je het wel niet hebt dan ga je het nog zelf geloven ook.

En als ik je hoor zeggen: ‘ja, maar ik hebt het echt slecht’, vergeijk jouw ‘problemen’ dan eens met de echte problemen van bv. kindsoldaten. Die van jou lijken nu ineens heel klein hé?

Probeer ook geen medelijden van een ander te krijgen door jouw ‘problemen’ te gaan verkondigen. Je scoort er echt geen punten mee bij een ander en al zeker geen respect. Dus de volgende keer als je jezelf betrapt op zelfmedelijden: neem dan een stap terug en denk eens na hoe erg deze dingen waar jij je druk in maakt echt zijn.

Neem verantwoordelijkheid

En dit bedoel ik waarschijnlijk groter als waar jij nu aan denkt. Ik bedoel neem verantwoordelijkheid voor alles. Ja alles.

Enkele voorbeelden:

  • Je was te laat op het werk = je was te laat op het werk omdat je geen rekening hebt gehouden met het verkeer.
  • Er loopt iets fout op je werk door je nieuwe collega = er loopt iets fout op je werk omdat jij je nieuwe collega niet goed hebt ingelicht hoe het moet.
  • Je leerkracht verbetert veel te streng = je hebt niet goed genoeg geleerd want je wist waarschijnlijk al dat je leerkracht streng verbetert en anders had je er wel achter kunnen komen.
  • Je bent een afspraak vergeten = je hebt geen goede agenda of planning.

Nu hoor ik je denken: wat heeft dit met geluk te maken? Verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat je een gevoel krijgt van controle geeft rust in je hoofd.

Blijf bijleren

Je voelt je gelukkiger/beter als je in topconditie bent toch? Je hersenen zijn ook als een spier. Hoe meer je traint, hoe beter je conditie wordt dus hoe meer je leert hoe slimmer je wordt.

Het is altijd leuk als je ergens over kan meepraten, als je andere mensen kan helpen omdat je ergens iets van af weet.  Je maakt je eigen leven ook een stuk gemakkelijker door overal iets van af te weten.

Als je iets wil bereiken moet je ook altijd bijleren. Dit is niet zomaar. 

Vergelijk je niet met anderen

Stop met te vergelijken met anderen. Iedereen is anders en iedereen heeft zijn goede en slechte qualtiteiten.

In plaats van je te vergelijken met anderen en te kijken hoeveel slechter of beter je bent dan deze persoon, bundel je krachten en kijk hoe je een andere kunt helpen en hij of zij jou kan voorthelpen. Op deze manier word iedereen gelukkig 🙂

Je bent pas verloren als je opgeeft

Iedereen geeft in deze tijd te snel op, alles moet snel en gemakkelijk. Ik heb nieuws voor je: als het makkelijker en/of sneller kon, deed iedereen het zo al.

Dus bijt door, laat zien wat je kan en geef nooit op. Het is pas verloren als je het opgeeft.

Ja, tijden zijn soms hard en het is vaak niet eerlijk maar als je het opgeeft dan ben je pas echt verloren. Dus geef nooit op. Ookal moet je spreekwoordelijk over de finish kruipen, gehaald is gehaald.

Hoe dan ook en je zal je beter voelen nadien.  Wat nog leuker is de volgende keer als je datzelfde nog eens moet doen, zal je het beter en sneller kunnen 😉

Doe niet al bovenstaande stappen tegelijk

Werk aan 1 ding tegelijk. Zet deze titel in je agenda als aandachtpuntje van de week en herhaalt al deze titels totdat het een routine is.

Vind jij het ook zo moeilijk om zelfstandig resultaten te behalen?

Probeer dan eens één van deze 3 opties.

Online begeleiding

Een stok achter de deur
+ wegwijzer op het platform

Intake beweging

Volledig persoonlijk plan

Totaalpakket

Volledig persoonlijk voedings- en bewegingsplan op maat. 

Vragen of opmerkingen?

Je kan ons helpen en deze content te verbeteren door je vragen en opmerkingen door te sturen naar info@work4it.be.