Personal training

Small group training

Summer bootcamp

FAQ

Personal training

Small group training

Summer bootcamp

Kangatraining Mama & baby

FAQ

4a (favo)

Kangatraining - word fit terwijl je baby in de drager zit!

Als je mama bent geworden leef je op een roze wolk – of staat je wereld op zijn kop. Hoe dan ook, er is veel veranderd. Ook je lichaam is veranderd. Maar sporten, wanneer kom je daar nu nog aan toe?
 
Daarom is er Kangatraining. Tijdens Kangatraining krijg je les van een gecertificeerde Kangatrainer en werk je veilig en actief aan het herstel van je lichaam terwijl je kindje fijn en veilig bij jou is. Jij wordt fit terwijl je kindje in de drager of doek zit. Samen sporten met andere pas bevallen moeders en geen oppas nodig!

Wie ben ik?

Ik ben Tanya Smolderen. Als diëtiste en personal trainer bij Work 4 it leek het me leuk om na mijn bevalling samen met mijn kindje te sporten. Toen ik in januari 2018 van mijn dochter Lena was bevallen ben ik dan ook vrij snel gestart met het geven van mama & baby lessen
 
Toch merkte ik dat er nog wat specifieke kennis op postnataal gebied ontbrak. Ook wanneer mijn dochter begon te kruipen was het allemaal niet meer zo praktisch.
 
En toen kwam ik in contact met Kangatraining. Sporten met je baby in een draagzak, dat was DE oplossing! 
 
In mei 2019 volgde in de opleiding tot Kangatrainer bij Eline in Nederland. Ik deed veel extra kennis op, op gebied van postnatale trainingsaanpassingen en kreeg praktische tips hoe een les te organiseren. Ik ben super blij dat ik de opleiding heb gevolgd! 
 
Ik kijk er naar uit om samen met jouw en je kindje te sporten! Tot in de Kanga les!

Wist je dat? 

Kangatraining is een netwerk van gecertificeerde trainers in meer dan 30 landen die postnatale trainingen geven aan mama’s samen met hun baby.

Wat?

Kangatraining is een complete lichaams-workout en daarmee werk je actief aan je conditie, houding en coördinatie.
 
We beginnen altijd met een opwarming gevolgd door vloeroefeningen en daarna dansen we samen met onze baby. Op het eind doen we nog spierversterkende oefeningen, met extra aandacht voor de bekkenbodemspieren. Extra leuk, de meeste baby’s vallen heerlijk in slaap op de ritmische bewegingen en muziek.
 
Tijdens de lessen wordt er extra aandacht gegeven aan bekkenbodem en dieper gelegen dwarse buikspieren. Er wordt rekening gehouden met de noden of complicaties die mama’s vaak hebben na een bevalling. Wij hechten vooral veel aandacht aan herstel van de bekkenbodem en eventuele rectus diastase.
 
Bij problemen wordt er een alternatieve oefening geboden en indien nodig verwezen naar een specialist. Kangatraining vervangt zeker geen postnatale kiné maar is een mooie aanvulling. Kangatraining is dus zeker niet zomaar hobbelen met je baby in een draagzak!
 
Bij Kangatraining besteden we ook aandacht aan correct dragen van je kindje. Er zijn enkel ergonomische draagzakken of geweven draagdoeken toegestaan. Een ergonomische draagzak is een draagzak die zowel voor moeder als kind comfortabel zit. De baby zit in een natuurlijke houding met een bolle rug en de beentjes in een m-houding. De draagzak of draagdoek geeft knie tot knie ondersteuning. We helpen je hier graag mee tijdens de les en ook elke trainer heeft een aantal systemen die je kosteloos kan lenen tijdens de les.

Voor wie?

Vanaf 6 weken na de bevalling (10-12 bij keizersnede) en wanneer je goedkeuring van de dokter of gynaecoloog hebt om terug te sporten mag je deelnemen aan Kangatraining. Je kan meedoen zolang je je kindje veilig kan dragen. Ook oudere kinderen zijn welkom tijdens de Kangatraining.

Waar en wanneer?

De lessen Kangatraining zullen doorgaan in Sportcentrum Balsakker in Lille op donderdag van 10-11 u.
 
Voor de mama’s die dan helaas niet kunnen of liever in open lucht sporten met hun baby of hun kindje niet (meer) dragen zal er in het weekend een Kangatraining outdoor georganiseerd worden in Tielen. Deze zal enkel doorgaan bij mooi weer.  Hierbij kan je zowel met een kinderwagen als een draagzak aan mee doen. Data vind je hier. 

Kangatraining indoor

– Open les : € 15
– 8 weekse cursus 1 x week les : € 105 (€ 100 indien je meedeed met de open les)

Kan je 1 keer niet tijdens een 8 weeks cursus mag je deze inhalen tijdens de volgende open les.

Kangatraining outdoor

– Losse les: € 10 (1 keer gratis proberen)
– 5 beurtenkaart: € 45

Data voor de volgende lessen vind je via de fb pagina en inschrijven hier.

Wil je meedoen met Kangatraining?

Word fit terwijl je baby in de drager zit!