Logo Work 4 it

Personal training - Dieet - Online coaching

Personal training - Dieet - Online coaching

waarom zou je mediteren of iets mindfull doen?

Mindfulness en meditatie is iets wat uit het boeddhisme komt en al meer dan 2000 jaar wordt toegepast. Voor je stopt met lezen, de rest gaat niet over chakra’s en de energie om ons heen. Persoonlijk vind ik dit ook overdreven. Maar wat is mindfulness of meditatie nu eigenlijk? Mindfulness is het stilstaan en nadenken over waar we mee bezig zijn. Dit kan je doen door te mediteren en/of focussen op 1 handeling of emotie tegelijk. Dit zorgt ervoor dat we tot mentaal tot rust komen.

Praktisch uitgelegd: In het begin kan je best op een stoel gaan zitten, een kookwekker op 5 minuten zetten, je ogen sluiten en enkel denken aan je ademhaling.

Het gaat niet lang duren tot er een gedachte in je hoofd springt. Dit is normaal en oké. Accepteer deze gedachte en breng je focus rustig terug naar je ademhaling.

Probeer je gedachten niet geforceerd weg te duwen want op deze manier komen ze gewoon harder terug. Om je een voorbeeld te geven: ‘Denk niet aan een witte beer.’ Waar denk je nu aan? Waarschijnlijk een witte beer.

Probeer zoveel mogelijk dagen op rij te mediteren. Hoe meer je het doet, hoe makkelijker het wordt om tot rust te komen.

Als deze manier goed gaat, kan je het ook eens op een andere manier proberen zoals in de auto of wachtend in een rij. Denk aan niets anders dan je ademhaling en vind mentale rust. Deze laatste methode is natuurlijk veel praktischer maar stop niet met de eerste methode. Met de eerste methode behaal je betere resultaten.

Het kan even duren tot je duidelijke resultaten ziet. Voor sommige kan dit een maand duren voor andere maar een paar dagen. Het is belangrijk dat je elke dag mediteert voor het snelste en beste resultaat. Ook is het maar 1 minuut.

 

Als je niet overtuigd bent dat het resultaten zal opleveren, denk er dan eens logisch over na. Wanneer verlies je je focus? Wanneer je iets anders aan het doen bent dan wat je eigenlijk moet doen. Meditatie kan helpen om je focus terug te brengen naar wat belangrijk is. Zoals je aandacht terug brengen naar je ademhaling wat in de oefening gedaan wordt.

opdracht

Wanneer en waar ga jij mediteren?

Vragen of opmerkingen?

Je kan ons helpen en deze content te verbeteren door je vragen en opmerkingen door te sturen naar info@work4it.be.