Logo Work 4 it

Personal training - Dieet - Online coaching

Personal training - Dieet - Online coaching

geen tijd of zin meer om te sporten? mischien doe je te veel

Als het maar niet lukt om aan het sporten te beginnen ga je wat taken uit handen moeten geven. Het klinkt simpel wat delegeren maar dat is het zeker niet. In de eerste plaats is het niet zo gemakkelijk voor jou zelf omdat de taken die jij uit handen gaat geven niet op de manier gedaan worden die jij wil en daar ga je je bij neer moeten leggen. Ook is het niet makkelijk voor de gene die jou taak moet overnemen want hij of zij heeft het ook druk met zijn of haar eigen taken.

Hoe pak je dit nu praktisch aan?
Je kan niet zomaar op deze persoon afstappen en zeggen vanaf nu moet jij dit voor mij doen zodat ik kan sporten. Stel je eens voor als iemand dat bij jou deed zonder context .

Je gaat eerst een klein beetje voorbereiding moeten doen.
Je gaat deze persoon moeten overtuigen om dit over te nemen van jou. Dit kan je doen door uit te leggen waarom dit sporten zo belangrijk voor je is. Voor hoe lang zij of hij deze taak moet overnemen. En geef deze persoon ook wat opties zodat zij of hij kan kiezen wat zij of hij wil overnemen. Maak duidelijke afspraken zodat het niet verwatert.
extra tip voor perfectionisten: verwacht niet dat deze persoon het even goed en op dezelfde manier gaat doen als jou. Deze persoon is dit al voor jou aan het doen dus wees dankbaar en geef geen commentaar.

opdracht

Wat ga je laten overnemen?
Hoeveel tijd heb je nu om te sporten?
Hoe kan het nu nog in het water vallen?

Vragen of opmerkingen?

Je kan ons helpen en deze content te verbeteren door je vragen en opmerkingen door te sturen naar info@work4it.be.