Hesp-spinazie rolletjes

Deze hesp-spinazie rolletjes zijn de leuke variant op witloof met hesp. De mozzarella en gedroogde tomaat geeft het net dat ietsje meer. Serveer met gekookte aardappelen.
Hesp-spinazie rolletjes
Ingrediënten voor 1 persoon
aardappelen
165
g
uien
0.25
g
vetstof
1
tl
verse spinazie
300
g
ontvette hesp, grote sneden
75
stukjes zongedroogde tomaat
2
mozzarella light
25
g
peper
zout

Bereiding

  • Was en schil de aardappelen en kook 20 minuten.
  • Snijd de ui fijn en fruit met de vetstof in een pan.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm een ovenschaal even voor in de oven op 180° C.
  • Verdeel de spinazie en de gedroogde tomaten over de hesp. Rol de hesp dicht en leg ze in de ovenschaal.
  • Snij de mozzarella in dunne schijfjes en leg ze op de hesprolletjes.
  • Zet de hesp-spinazierolletjes 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer met de aardappelen.

Eet smakelijk!

*Dit gerecht is glutenvrij.

*Voor de lactosevrije versie gebruik je lactosevrije mozzarella van bijvoorbeeld Dilea. Deze variant is niet mager en bevat dus meer energie.

*Dit gerecht past zonder de aardappelen in een koolhydraatarm dieet en proteïnedieet.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram