Veggie portobello burger

McDonald’s zou er jaloers op zijn! Deze hamburger eet je zonder schuldgevoel! Bovendien kan je bij deze burger nog oven – of airfryer frietjes eten omdat je nog geen broodje op hebt.
Veggie portobello burger
Ingrediënten voor 1 persoon
portobello’s (grote paddenstoelen)
2
olie
1
el
veggieburger naar keuze
1
blaadjes ijsbergsla
2
schijfjes komkommer
2
plakje magere smeltkaas
1
schijfjes tomaat
2
augurk
1
ketchup
1
el
aardappelen
165
g

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 ° C.
  • Snijd de aardappelen in frietjes, was ze met koud water en dep goed droog. Meng in een pot de helft van de olie er goed onder.
  • Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Smeer de portobello’s in met olijfolie. 
  • Leg de portobello’s en vegiburger bij op de bakplaat en bak ongeveer 10-15 minuten in de oven.
  • Leg de laatste 2 minuten de kaas op de burger.
  • Haal de burger en portobello’s eruit en meng de frietjes goed. Zet de frieten opnieuw 15-25 minuten in de oven op 200°C.
  • Beleg de portobello met de augurk, komkommer, ijsbergsla, ­burger, smeltkaas, tomaat en ketchup.
  • Dek af met de andere portobello.
  • Serveer met de ovenfrietjes. Neem er eventuele nog wat extra rauskost bij.

Smakelijk!

*Dit gerecht is glutenvrij(indien de gekozen vegiburger glutenvrij is)

*Voor de lactosevrije variant kies je voor lactosevrije kaas.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram