Pompoenrisotto met spinazie en kip

Risotto is normaal een calorierijk gerecht maar deze niet! Boordevol groenten is dit een licht gerechtje en kan je makkelijk invriezen. Eventueel voeg je een beetje magere gemalen kaas toe tijdens het sudderen. Voor een gezondere variant vervang je (een deel van) de kip door kikkererwten.
Ingrediënten voor 1 persoon
Pompoenblokjes diepvries
250
g
Spinazie diepvries
125
g
Ui
0.25
Teentje look
0.25
Olie
0.5
el
Kipfilet
125
g
Bruine rijst
60
g
0.5
el

Bereiding

  • Snijd de ui en look fijn en stoof aan in de olie.
  • Snijd de kip in blokjes en voeg toe.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en stoof even aan. Voeg de spinazie en rijst toe en kokend water tot alles net onder staat.
  • Roer regelmatig en laat sudderen tot de rijst gaar is. Voeg indien nodig extra water toe.
  • Voeg Sublimix bouillon toe naar smaak.

*Dit gerecht is gluten- en lactosevrij.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram