Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 175 graden.
- Neem een bakplaat, leg er bakpapier op.
- Maak de pompoen schoon en snijd in parten.
- Bak 40 minuten in de oven.
- Snijd de wortelen in schijfjes.
- maak de ui schoon en snipper fijn.
- Schil de knoflookteen, klop er een keer op en voeg bij de vetstof samen met de wortelen en ui. Laat alles zo een 5 tot 10 minuten stoven, roer zo nu en dan om.
- Haal de gegaarde pompoenen uit de oven, laat ze 10 minuten afkoelen zodat je zonder je vingers te verbranden de schil kan afpellen.
- Voeg dan de pompoen, de bouillon en de kruiden bij de gestoofde wortelen. Voeg water toe tot alles ruim onder water staat en breng aan de kook.
- Pureer met een staafmixer of blender.
- Laat een 5 tot 10 tal minuten verder sudderen.
- Eet met bruin brood en garneer met 30 g magere geraspte kaas per persoon.
- De overschot eet je bij de lunch.
*Vervang voor de lactosevrije variant de kaas door lactosevrije kaas.
*Vervang voor de glutenvrije variant het brood door glutenvrij brood.