Chocoladebroodje

Deze chocoladebroodejs zijn super simpel en een echt feestontbijt! 1 broodje is 215 kcal en vervangt 2 sneden brood.
Chocoladebroodje
Ingrediënten voor 1 persoon
havermout gemalen
50
g
1.5
el
warm water
10
g
cacaopoeder
0.5
el

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi er cacaopoeder over.
  • Roer de zoetstof door de havermout, voeg steeds kleine beetjes water toe tot er een kneedbaar deeg ontstaat.
  • Breek de chocolade in smalle stukken. Kneed steeds een stuk deeg om een stuk chocolade heen. Boetseer er een stammetje van.
  • Rol het daarna door de cacaopoeder en leg op de bakplaat.
  • Bak de stammetjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf controleren.

Serveer onmiddelijk.

Dit gerecht is glutenvrij indien de havermout voldoet. Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije chocolade.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram