Couscous van bloemkool met scampi

Bij dit gerecht vervang je een deel van de couscous door bloemkool. Hiermee spaar je heel wat calorieën uit en je krijgt meer groenten binnen!
Couscous van bloemkool met scampi
Ingrediënten voor 1 persoon
volkoren couscous
60
g
bloemkool
300
g
scampi gekuist
125
g
peper en zout
olie
1
el

Bereiding

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en doe in de blender. Hak fijn tot je de textuur van couscous bekomt.
  • Maak de couscous klaar zoals op de verpakking met Sublimix curry in het water.
  • Verhit wat olie in een wok of pan en bak daarin de scampi gaar. Haal ze eruit en zet opzij.
  • Verhit weer een beetje olie. Voeg de ‘bloemkoolcouscous’ toe en bak aan. Kruid met peper, zout en Sublimix curry.
  • Voeg de couscous toe.
  • Voeg nog de scampi toe en serveer.

*Dit gerecht is lactose vrij.

*Voor de glutenvrije variant gebruik je quinoa of rijst i.p.v. couscous.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram