Ovenschotel met pompoen, spinazie, feta en kalkoenspek

Ovenschotels zijn altijd lekker!
Ovenschotel met pompoen, spinazie, feta en kalkoenspek
Ingrediënten voor 1 persoon
aardappelen
175
g
pompoen
225
g
spinazie
100
g
feta (light)
25
g
kalkoenspek
60
g
peper

Bereiding

  • Bak de spekjes uit in een pan zonder vetstof op een laag vuur.
  • Schil de aardappelen, snijd in schijfjes en kook of stoom gaar.
  • Snijd de pompoen in blokjes en stoom gaar.
  • Roerbak de verse spinazie of warm de diepvriesspinazie op in de microgolfoven en kruid met peper.
  • Verkruimel de feta.
  • Leg de aardappelen in een ovenschaal.
  • Leg daarop de pompoen. Kruid met peper
  • Leg daar bovenop de spinazie.
  • Verkruimel de feta over de schotel en verdeel er de spekjes over.
  • Zet 5 minuten onder de grill.

*Dit gerecht is glutenvrij.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije feta.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram