Knolselderquiche met geitenkaas en spek

Quiche, het mag dan wel groentetaart genoemd worden, gezond is het meestal verre van! Daarom dit gezond alternatief
knolselderquiche
Ingrediënten voor 1 persoon
sneden volkoren of bruin brood
4
eieren
1.5
knolselder schoongemaakt in blokjes
250
g
kalkoenspekjes of bacon
40
g
smeerbare geitenkaas
35
g
magere gemalen kaas
15
g
uien in ringen
1.5
g
olie
1
el
peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180° C
  • Snijd de korsten van het brood af ( deze kan je gebruiken om Broodpudding te maken)
  • Druk het brood plat.
  • Vet een springvorm in met olie en schik het brood hierin zodat je een bodem krijgt met opstaande randen. Duw alles goed aan met een glas.
  • Kook de knolselder 3 minuten en laat goed uitlekken.
  • Stoof de ui met de spekjes in de helft van de olie. Voeg de knolselder en geitenkaas toe.
  • Wok de paprikareepjes in de olie en kruid met de bouillon, paprikapoeder en peper.
  • Klop de eieren los in een kom en kruid met peper en sublimix naar smaak.
  • Doe de uien, spek, knolselder en geitenkaas in de broodbodem en giet het eimengsel erover.
  • Plaats 20-25 min in de oven.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije geitenkaas.

*Voor de glutenvrije variant gebruik je glutenvrij brood.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram