Ovenschotel met rapen en gehakt

Deze winterse ovenschotel met vergeten groenten, rapen, is super makkelijk te maken!
ovenschotel-met-rapen
Ingrediënten voor 1 persoon
Rapen
300
g
Aardappelen
175
g
Kippengehakt
100
g
Vetstof
1
el
Teentje knoflook
1
Halfvolle melk
150
ml
Light room
50
ml
Magere gemalen kaas
15
g

Bereiding

  • Zet de oven op 180°C terwijl je aan de slag gaat. Schil de aardappelen en de rapen en snijd ze in dunne plakjes. Kruid alles met peper en zout.
  • Wrijf de ovenschaal in met boter en een knoflookteentje. Leg de schijfjes in lagen in de schotel. Bak ondertussen het gehakt en giet het vrijgekomen vet weg.
  • Schep het gehakt op de aardappel- en raapschijfjes. Klop de room en de melk op en giet dit mengsel over de groenten/vleesmengeling. Strooi de kaas erbovenop.
  • Laat het gerecht 40 minuten garen in de oven. Zet vervolgens kort de grill nog even op.

Smakelijk!

Deze winterse ovenschotel met vergeten groenten, rapen, is super makkelijk te maken!

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram