Gevulde courgette met quinoa

Deze gevulde courgette zal zeker smaken!
Gevulde courgette met quinoa
Ingrediënten voor 1 persoon
quinoa (ongekookt gewogen)
75
g
kleine courgette (overlangs doorgesneden)
0.5
teentjes knoflook
1
wortelen in kleine blokjes
125
g
oregano
1
tl
peterselie
1
tl
magere geraspte kaas
15
g
150
ml
ui, fijngesnippert
1
olie
1
el

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 °C.
  • Snijd de courgettes overlangs door en lepel het vruchtvlees eruit. Hak het vruchtvlees fijn.
  • Bak in de olie de ui, knoflook, de stukjes wortel en het vruchtvlees van de courgettes.
  • Voeg de quinoa en de groentebouillon toe en laat de groenten en quinoa op een middelhoog vuur in 10 minuten zacht worden, blijf daarbij steeds roeren.
  • Meng de oregano en de peterselie erdoor.
  • Vul de courgettes en strooi de kaas erover.
  • Leg de gevulde courgettes in een ovenschaal en bak ze 20 minuten.

*Dit gerecht is glutenvrij en lactosearm.

*Voor de lactosevrije variant gebruik je lactosevrije kaas.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram