Nasi met ei en groenten

Nasi van de Chinees of uit een bakje van de winkel is misschien wel lekker maar niet zo voedzaam. Deze variant is minstens even lekker en wel een voedzame maaltijd.
Ingrediënten voor 1 persoon
Wortel
150
g
Maïs (blik)
75
g
Erwten (diepvries)
75
g
Prei
100
g
Ui
0.5
Bruine rijst
60
g
Eieren
2
Sojasaus
2
el
Olie
1
el
Nasi kruiden
7
g

Bereiding

  • Snipper de ui fijn, snijd de wortel in blokjes en snijd de prei fijn. Laat de maïs uitlekken en de erwtjes ontdooien.
  • Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit de olie in een grote pan en stoof de ui aan. Voeg de wortel toe en laat enkele minuten stoven. voeg de maïs en erwtjes toe. Kruid af met nasikruiden en sojasaus.
  • Kluts de eieren en maak een roerei. Voeg de eieren en rijst bij de groenten en meng goed.

Eventueel kan je nog 25 g gebakken gerookte kalkoenreepjes (bv van boni) toevoegen.

*Dit gerecht is lactosevrij lactosevrij.

*Voor de glutenvrije variant, kijk de nasi kruiden na.

Weekmenu

Eet jij ook elke week hetzelfde omdat je geen inspiratie hebt?  Geen tijd om een weekmenu en ook nog een boodschappenlijstje op te stellen van deze ingewikkelde gerechten? Dan zijn deze weekmenu’s iets voor jou

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten, dit vind ik super leuk! Tag @Gezond met Tanya op Facebook of  @Gezond_met_Tanya op Instagram