Bereiding
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Schep ongeveer 1 theelepel gesmolten chocolade in een siliconen (ijsblokjes)vorm.
- Draai je vormpje rond zodat aan de zijkanten ook chocolade zit en je uiteindelijk een bakje van chocolade hebt. Herhaal dit 12 keer. Bewaar wat chocolade.
- Laat de chocolade ( in het vormpje) hard worden in de koelkast.
- Mix hou 12 pinda’s apart en mix de rest met 1 tl vanille, 100 g zachte dadels, 20 g kokosolie in een keukenmachine tot een gladde massa.
- Laat het mengsel van opstijven in de koelkast voor ongeveer een kwartier.
- Mix 20 g zachte dadels, 20 g kokosolie en 1 kl vanille in een keukenmachine tot een gladde massa.
- Laat het mengsel in de koelkast opstijven voor ongeveer een kwartier.
- Haal alles uit de koelkast.
- Verdeel de pindamix over de chocolade bakjes.
- Druk in elke bakje 2 halve pinda’s.
- Smeer nu het 2de mengsel over de pinda’s.
- Giet over elk gevuld bakje wat van de resteerde gesmolten chocolade zodat het bakje gesloten is.
- Laat de vegan snickers nog een half uur hard worden in de koelkast.
Smakelijk!
*Dit recept is glutenvrij en lactosevrij mits je lactosevrije chocolade gebruikt.